Pages

Friday, 27 March 2015

NutriWhite Shaklee | Gentle Deep Foaming Cleanser | Pencuci Muka

Assalamu'alaikum! Hai~



Malam ni hati tak tenteram memikirkan closing esok. Ini semua salah gst la ni. Hahaha! Dah March pun jadi macam Februari kena closing 28hb. Hmmm hmmm


Disebabkan hati tak berapa nak tenang, maka terberanak laa satu entri malam ni. Hehehe. Daripada duk melayan hati gelisah, baik keyra share kebaikan pencuci muka kegemaran keyra ni dengan korang kan. Keyra nak semuaa pun guna pencuci muka yang paling best di alam semesta ni. Muehehehe :p


Hmmm keyra dulu pun tak pernah stick dengan satu pencuci muka. Macam-macam jenama dah keyra guna. Sebab keyra ada masalah kulit muka berminyak yang amat kronik! Sampai keyra pernah menangis sebab dah buntu sangat taktau nak beli jenama apa dah. Kulit muka berminyak makin teruk. Hmmm :'(



Tapiii sekarang good babai kulit muka berminyak!hehe. Sejak keyra guna pencuci muka NutriWhite ni Alhamdulillah memang perubahan ketara. Keyra guna hampir dua bulan dah, nak kata muka keyra dah tak berminyak lansung tidak la sebab kita ni memang asal-asal ada masalah kulit muka berminyak yang kritikal kan!


Sejak keyra mula konsisten minum ESP dan telan Vita-C setiap hari tanpa gagal, keyra rasa sayang pulak kalau keyra masih guna pencuci muka yang ada bahan kimia. Dari dalam dah jaga elok dengan supplement semulajadi kenapa tak protect dari luar dengan pencuci yang semulajadi jugak. Keyra pun godeh-godeh produk skincare Shaklee. At first keyra cuba pencuci muka Enfuselle, best kulit jadi lembut sangat tapi masalah kulit muka berminyak keyra tak berkurang pun.



Keyra stop. Dipendekkan cerita keyra cuba NutriWhite pulak and wow sangat baru hampir dua bulan guna memang puas hati dengan perubahan yang kulit wajah keyra dapat. Walaupun masalah kulit muka berminyak belum seratus peratus hilang tapi hampir sangat. Lepas cuci ja kulit muka jadi lembut, licin ja pegang. Hihi. Rasa macam nak tonyoh pencuci muka ni satu badan! Gagagaga~ over hang keyra :p




Jenis keyra ni bila keyra suka sesuatu keyra akan study pasal benda tu sampai ke lubang cacing. Hahaha! Keyra pun study la pasal pencuci muka NutriWhite ni sampailah keyra dapat tau rupanya KULIT MUKA BERMINYAK SESUAI GUNA PENCUCI MUKA YANG BERBUIH.

Ohh I see, patut la guna pencuci muka Enfuselle tak jalan sebab dia dalam bentuk gel dan takda buih. Pencuci muka NutriWhite ni picit sikit ja, pusing-pusing kat tapak tangan dah banyak buih.


Tahan berapa lama? Lama sangat ni. Boleh tahan hampir 6 ke 8 bulan tau. Sebab saiz tube dia yang agak besar nak banding pencuci muka yang biasa. Masa keyra dapat dulu pun terkizuttt kite sebab saiz dia gedabak. Dan jimat sebab picit sikit ja dah berbuih banyak! hehe


Harga pencuci muka NutriWhite ni tak mahal la sebab saiz dia dah la besar, jimat pulak tu. 


Kenapa pencuci muka ni tak wangi? Yang wangi tu datang daripada bahan kimia. Tapi bau pencuci muka NutriWhite ni pun not bad la, sedap bau dia macam nak jilat-jilat. kekeke~ Nak kata bau susu tak jugak, yang pasti bau dia soft ja. hehehe



Okaylah, senang cerita sapa yang ada masalah kulit muka berminyak yang ketara macam keyra, kena cepat-cepat grab pencuci muka yang vouge ni! Tinggalkan laa pencuci muka yang duk menipu tu. Penuh bahan kimia! hmmpphh..!!


No keyra ada dimana-mana. hahaha. Kalau nak pencuci muka yang best ni dengan harga yang best jugak, cepat-cepat whatsapp atau sms keyra k.
Till then people, good night. Sleep tight. Sweet dream :)



Much Love,
Keyra

Shaklee Independent Distributor
ID 1085565 | 0125687714

No comments:

Post a Comment

ini kawasan saya . undangundang saya mengatakan "DILARANG MENGUMPAT + MENCARUT" kat sini . terima kasih !